Goed nieuws! 😀 We hebben ons doel voor de crowdfunding-campagne bereikt 👏. Samen hebben we 2.014 euro verzameld met de tombola en het Windsurfing for Life event. We hebben echter 5.035 euro nodig, maar G-sport Vlaanderen legt 60% van het budget erbij. De club verzamelde zelf 40%, mede dankzij jullie.

Jouw bijdrage gaat naar de aankoop van aangepast windsurfmateriaal (vervanging van onze BFT’s) en wingfoilmateriaal.

  • 1 Opblaasbare windsurfsup van minimum 400 liter
  • 2 Wings van 2,8 en 3,2 meter om te wingsurfen, wingfoilen, wingsuppen
  • 1 Wingfoil (board + foil) + zitjes
  • 1 Board leash (veiligheid)
  • 2 Wingleashes (veiligheid)

Jedereen oprecht bedankt 🙏

#SupportersvoorGsporters#recreaswatersport#europesesurfweek

https://gsportvlaanderen.be/campagne/recreas-watersport-hofstade-aalst

Geef onze G-wingfoilers de wind onder de vleugels

Zeilen en windsurfen waren ooit elitaire sporten. Ondertussen zijn ze voor iedereen toegankelijk en kun je op heel wat plaatsen genieten van wind in de zeilen. Hoewel. Voor personen met een handicap blijft het meestal bij dromen, omdat specifiek aangepast materiaal weinig voorhanden is. In maar een handvol clubs krijgen personen met een handicap de kans om te genieten van het wonderlijke schouwspel tussen wind en water. Zo’n club is Recreas Watersport.

We moedigen alle personen met een beperking én hun families en vrienden aan om in kwaliteitsvolle omstandigheden aan watersport te doen. Helaas moeten we vandaag soms nieuwe leden of mensen met een te zware fysieke beperking weigeren omdat we onvoldoende of te weinig specifiek materiaal hebben. Door ons materiaalbestand uit te breiden, geven we meer mensen de mogelijkheid te windsurfen en te zeilen binnen onze club. Ook willen we inzetten op nieuwe trends, zodat jongere G-sporters hun weg naar het G-windsurfen en G-wingfoilen vinden.

Momenteel zijn we de BFT’s (BIC Flotation Trainers), die rond de gewone windsurfplanken worden geschoven, aan het vervangen door grote opblaasbare windsurfplanken. De BFT’s zijn meer dan dertig jaar oud en dringend toe aan vervanging. Opblaasbare windsurfplanken zijn niet alleen makkelijk in vervoer maar ook sneller en eenvoudiger in gebruik. En dankzij het groot volume kan de zitsurfer of de blinde makkelijk samen met de begeleider op de surfplank.

We willen nu een extra grote opblaasbare windsurfplank aankopen met voldoende volume (circa 400 liter). Dit type windsurfplank is onontbeerlijk om personen met een zware fysieke of een diep verstandelijke handicap veilig op het water te zetten – in duo met een vrijwilliger en met aangepast materiaal. Daarnaast vernieuwen we met de aankoop van een aangepaste wingfoilplank (board + foil) met aangepaste zitjes en twee kleine wings (2,8 en 3,2 meter). We kijken uit naar jouw steun om ons een stevige financiële wind in de zeilen geven!

Start typing and press Enter to search